Containertransport naar Ierland, een prima route!

Zevenaar | 7 december 2021

Helaas is een goedkopere route is niet altijd een route waar iedereen blij van wordt.  Het schip vaart in het weekend door, dat scheelt. Maar de transittijd bij het vertrek op donderdag of vrijdag is niet veel korter in vergelijking met het wegtransport. Maar bij vertrek op maandag of dinsdag, is de levering in dezelfde week al spannend. Bij slecht weer op zee kan het schip er een halve dag langer over doen, waardoor je de aansluiting om snel uit te lossen, mist. Oeps, staat de klant daar voor open?

Maar wat als we beter vooruit kunnen plannen. Hoeveel scheelt het als we flexibelere lostijden kunnen afspreken. Wat is de impact op het chauffeurs- en materiaal te kort wanneer we volle ladingen kunnen verschuiven naar short-sea?

Transfiness organiseert sinds een aantal maanden geconditioneerd transport naar Dublin via short-sea. Een realistische blik op containertransport vergroot de mogelijkheden om succesvol over te stappen van weg- naar zeetransport. Met name het inpassen van de losafspraken op het vaarschema van het schip en het realistisch kijken naar de impact en kosten van vertragingen.

Al met al een succesvolle verschuiving naar een veel duurzamere transportvariant, die per transport ook nog eens geld oplevert!