Verse kip binnen een dag

in heel Europa

2 Sisters Storteboom

19 december 2018

Wouter Nieuwkoop is logistiek manager bij 2 Sisters Storteboom. Hij maakt afspraken met transporteurs. En samen met het team regelt hij alles wat met vervoer te maken heeft, zoals transporten tussen de 7 vestigingen, naar de klanten en van leveranciers.

Wekelijks naar Spanje
“We weten meestal een dag van tevoren hoeveel er vervoerd moet worden. Voor het standaard werk hebben we een vaste vervoerder. Voor de landen in Europa waar de die vervoerder geen dicht netwerk heeft, of als er bijzondere eisen zijn, werken we met Transfiness. Een mooi voorbeeld is Spanje, waar we wekelijks naar toe gaan.”

Snelle transporten
“Transfiness helpt ons ook bij losse spoedleveringen van een doosje of een pallet. En wat het fijne is: als ik nu bel voor een paar koeriers, dan leveren ze binnen een paar uur. Bijvoorbeeld als er een vlees-sample in Frankrijk moet worden geleverd.”

Meedenken buiten de transportvraag
“Het is gewoon prettig om op Transfiness terug te vallen. Ze denken mee in het totale proces. Laatst hadden we meerdere koeriers nodig. Op dat moment namen ze ook een stuk planning over en werden we compleet ontzorgd.”

“Transfiness zorgt voor een totaaloplossing en dat werkt echt fijn.”

 

Slachten, verwerken en leveren
2 Sisters Storteboom slacht, verwerkt en levert kippen. Wat ze ’s ochtends slachten ligt meestal de volgende dag bij distributiecentra en fabrieken door heel Europa. Klanten zitten in de retail, QSR en de industrie. Het meeste wordt vers geleverd en een klein deel diepgevroren.”