Gepuzzel

Over landsgrenzen heen

Waste Treatment Technologies

Oldenzaal | 2 juni 2019

Waste Treatment Technologies levert complete afvalscheidingsinstallatie. Dat zijn flinke bouwwerken van vele tonnen en kubieke meters. Maar het bedrijf heeft niets op voorraad. Dus is het altijd een flinke puzzel om de onderdelen van toeleveranciers op de juiste tijd op de juiste locatie te krijgen. Daar helpt Transfiness bij.

Een partner die ontzorgd
Tom Oude Lansink is Manager Procurement en staat in nauw contact met Transfiness om deze transporten voor te bereiden en te plannen. “Met Transfiness hebben we een partner die ons ontzorgt. Hans en zijn team zijn een echte logistieke dienstverlener voor onze transporten in Europa. Onze leveringen gaan over allerlei landsgrenzen heen.”

Proactief in plaats van reactief
“We geven een sein als het klaar staat en het wordt gewoon geregeld. En ik word goed op de hoogte gehouden, dat vind ik ook belangrijk. Ook als iets niet lukt of als er additionele info nodig is. Ik krijg meteen een belletje. Dus het proactief in plaats van reactief. Belangrijk want wij kopen alles in. Dat moet uiteindelijk naar de bouwlocatie toe. Soms via een tussenstation, als er onderdelen geassembleerd worden. Dus het is altijd een heel geplan en gezoek. En daar assisteert Transfiness ons bij.”

“Ik wil gewoon niet over logistiek na te hoeven denken. Daar ontzorgt Transfiness in.”

“Vaak bespreken we projecten van tevoren. Tussen het ontvangen van de order en de oplevering zit ongeveer anderhalf jaar. Daarbinnen zit een periode van 8 tot 9 maanden waarin er geleverd wordt op de bouwlocatie. Van grote machines tot allerlei klein spul. Ik zeg altijd zo: 1 groot transport is makkelijk, maar al die losse leveringen eromheen zijn lastig te plannen. Daar wil je niet al je tijd aan kwijt zijn. En dan belt de site-manager belt op: “Ik heb nu dit of dat nodig!” Ik zeg dan tegen Transfiness: “Los het op!” Dan komt het gewoon goed. Dat is echt het sterke punt van Transfiness.”